Wat doen we met de Lama?

We gaan Zezunja’s Zotisch Weblog democratiseren.
Dat democratiseringsproces werd lang geleden ingezet met allerhande problemen die u voor mij oploste, vragen die u beantwoordde en onderwerpen die u aandroeg (zie gehele archief). Maar nu gaan we nog een stapje verder. Vandaag mag u beslissen of het probleem in kwestie überhaupt wel opgelost moet worden. Cooly wooly, niet? Kan het nóg democratischer?

Het probleem van dienst is de pop-up. Het zit zo. Er zijn mensen die denken dat ik u bestook met reclame voor onbeduidende bedrijven door een pop-up-schermpje op u af te vuren.
Welnu: ik zou niet dúrven!
En toch is het wel waar. Mijn pagina spuugt u tegenwoordig midden in het gezicht. Flatsj! Een pop-up! Heel ergerlijk vermoed ik.

Dat lamagedrag komt niet door mij, maar door een van mijn tellertjes. Ik ben verslaafd aan websherlocks, cijfers, percentages, getallen en big brothers die uw doen en laten op dit weblog dag en nacht in de gaten houden. Inmiddels prijken er drie van die tellers op mijn site, die allemaal weer andere dingen van u bijhouden.

Eén van die tellers heet Webstats4u. Die is oud en nieuw tegelijk. Oud als in: het was de allereerste teller die ik had (toen nog met de naam Nedstats), ik plaatste ‘m kort nadat ik begon op mijn site, hij telt het langst en ik wil ‘m dus eigenlijk niet kwijt.

Nieuw als in: de teller heet inmiddels anders, ziet er anders uit, zal wel een andere eigenaar hebben, maar vooral: heeft ineens pop-ups.
Zelf heb ik dat nog niet gemerkt omdat ik een pop-up-killer heb, maar ik hoor wel eens wat en er is ook veel over geschreven op andere weblogs.

Veel webloggers hebben de teller eraf gegooid. In één maand tijd steeg ik in de weblog-telranglijsten van plaats 100 naar plaats 44. En dat kwam echt niet alleen door de Volkskrant-boost. Dat kwam ook door de tientallen namen die uit de ranglijst verdwenen omdat ze hun teller in de ban hadden gedaan. Dood aan de pop-ups. Terecht.

Ik vind dat een goed signaal aan de uitbaters van de site. In geval van pop-ups gewoon gelijk negeren. Maar omdat ik dan een teller weggooi met een zeer groot getal bij ’totaal aantal pageviews tot nu toe’ zou ik toch een beetje balen.

Edoch, zo gaat dat in een democratie: u mag beslissen.
Wordt u inderdaad in het gezicht gespuugd op mijn site?
En vindt u dat dat moet kunnen?

De oude reacties op dit stukje kun je hier lezen. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

14 oktober 2005 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?