Smurfin’ smurfin’ windsmurfin’

* Ik haat Queen Elizabeth. Want zij heeft mijn wasdroger persoonlijk goedgekeurd, gezien het stickertje met daarop by appointment to her Majesty Queen Elizabeth II. Maar het verrekte ding hield er vorige week mooi wél mee op. En daarom haat ik Queen Elizabeth.
* Ik haat poortwachters. Omdat ze door onze wetgever aan weerszijden van de WAO-ingang zijn gezet om zowel mij als mijn werkgever zenuwachtig te maken. En daarom haat ik poortwachters.
* Ik haat de klopgeest in de hak van mijn laarsje. Omdat mijn hak aan alle kanten dicht is, kan ik het spook niet in de kraag vatten. Intussen tikt, klopt, rolt en rammelt hij vrolijk door. Klopgeesten zijn gemeen, sneaky, irritant en meedogenloos. En daarom haat ik de klopgeest in de hak van mijn laarsje.
* Ik haat de verkoper van mijn huis. Omdat hij de gemeentelijke bureaucratie niet heeft meegenomen in zijn planning – hoe wereldvreemd!-, waardoor mijn hypotheekofferte morgen afloopt en ik mogelijk een nieuwe offerte moet accepteren met een hogere rente. En daarom haat ik de verkoper van mijn huis.
* Ik haat Essent. Omdat ze me al twéé zwarte Senseo-apparaten zouden hebben gestuurd, terwijl ik er nog niet één heb ontvangen. Drie vinden ze wat veel. En daarom haat ik Essent.
* Ik haat een van mijn hulptroepen. Omdat ze zegt dat ik niet enthousiast genoeg reageer als ze me vertelt hoe blij mijn werkgever met me is. Maar ik weet zeker dat we het daar helemaal niet over gehad hebben. En daarom haat ik een van mijn hulptroepen.
* Ik haat mijn zoekvenster. Omdat mijn zoekvenster zodanig op zoek is naar zichzelf dat het al doende de hele omgeving saboteert. Herstart, herstart, herstart, herstart. En daarom haat ik mijn zoekvenster.
* Ik haat moppersmurf. Ik kon geen énkele goede pasfoto van hem vinden, wat betekent dat moppersmurf lijdt aan een een typisch geval van slechte pr. En daarom haat ik moppersmurf.

Maar omdat go with the flow het beste levensmotto is, hou ik wel van windsmurfen.

De oude reacties op dit stukje kun je hier lezen. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

29 september 2005 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?