Smetana en Bach

Vroeger noemden we M. Purple Sheep.
M. heeft namelijk wonderschoon donkerblond kroeshaar dat ze met graagte een kleurtje gaf. Één keer liep het verven uit de hand en prompt zat ze opgescheept met de bijnaam Purple Sheep.

Purple Sheep was mijn vriendinnetje op de middelbare school. We zaten daarvoor al op dezelfde lagere school en op ons vierde hulden we ons samen in onze tutu, maar pas toen we een jaar of dertien waren, werden we vriendinnetjes.

Inmiddels zijn we achttien jaar verder en Purple Sheep is nog steeds mijn vriendinnetje. Maar Purple Sheep heeft er een dimensie bijgekregen: ze is nu ook mijn achtergrondzangeres.

En wat voor een! Purple Sheep heeft namelijk conservatorium gedaan. Niet als uitvoerend zangeres, maar toch… Purple Sheep kan er wat van.

Zo viel ik gisteren steil achterover toen ik zag dat ze de zanglijn in noten had uitgeschreven. Op een balkje! Míjn zanglijn! Míjn liedjes! Ik wist niet eens dat ze uitschrijfbaar waren.
En dat is gek om te zien hoor. Je eigen liedjes in bogen van zwarte bolletjes op papier.

Wel, u begrijpt: ik ben erg blij met Purple Sheep als achtergrondzangeres. Ze zingt prachtvol en kan mij ook nog eens vertellen of ik een G danwel een C zing. Je weet nooit waar dat goed voor kan zijn.

Maar Purple Sheep heeft nog een kwaliteit. Ze heeft namelijk de achternaam van een beroemd componist. Dat kan dus niet meer fout gaan.
En wat nog leuker is: Dwarzand heeft ook de achternaam van een componist. Me dunkt dat we gebeiteld zitten.

Edoch: er is een probleem. Ik ben namelijk erg voor bijnamen en artiestennamen. Namen verzinnen is het leukste dat er is en de gemiddelde Hollandse naam is niet echt rock ‘n’ roll-fähig, vind ik. Met andere woorden: hun voornaam is very not-cool en dat kan natuurlijk niet in combinatie met zo’n hemelbestormende achternaam. En belangrijker: zo’n hemelbestormende band. *kuch*

Maar ik heb de oplossing gevonden hoor. Ik ben er helemaal uit, met the best of both worlds.
M. heet voortaan Purple Sheep Smetana
En Dwarzand zal door het leven gaan als Dwarzand JP. Bach.

Komt dat zien!

De oude reacties op dit stukje kun je hier lezen. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

24 september 2005 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?