Fronsenswaardig

Ik ga iets opbiechten wat in het geheel not done is.
Ik ben gisteren naar een concert van Krezip geweest.
In Paradiso. Eerste optreden van hun clubtour.

Ik weet dat het merendeel van mijn muziekvrienden nu heel aanstellerig de wenkbrauwen zit te fronsen. En ik ben vastbesloten die wenkbrauwen nog wat verder te laten stijgen. Want ik vond het namelijk heel erg leuk. Horen jullie dat? Leuk!

Okee, okee, ik weet dat ik hier nooit en te nimmer de handen voor op elkaar krijg, maar ik wilde het toch maar even gezegd hebben.

Kijk, ik zie ook wel wat er mis is met dat bandje. De muziek kent geen scherpe randjes, de muzikanten zijn niet erg goed, de teksten zijn soms ronduit wanstaltig en hun maniertjes zijn weinig subtiel. Zo las ik ooit een recensie van hun eerste cd waarin de recensent zich beperkte tot het tellen van de keren dat er yeah gezongen werd. Hij kwam tot een idioot aantal van tachtig of zo. En ik vond dat hij een punt had. Want dat zegt wel iets. Over ouderwetse rock-trucjes en in herhaling vallen bijvoorbeeld.

En toch, en toch, en toch… de springliedjes blijven leuk, ze maken catchy tunes, Jacqueline Govaert kan waanzinnig goed zingen en de bezetting heeft iets vertederends. Dat is voor een gemiddelde Zezunja voldoende om een fijne avond te hebben.

Daarbij is het voor mij met mijn pas-opgerichte bandje heel gemakkelijk me te vereenzelvigen met die jongens en meisjes op het podium. Als ik George Clinton en band zie optreden, denk ik zelden: dat is within reach. Maar bij Krezip kan ik helemaal wegsuizen op de misschien… ooit… eens… hier… in… Paradiso- gevoelens.

Begrijp me niet verkeerd. Die dame kan een stuk beter zingen dan ik, maar ik heb een betere band. Veel beter. En ik weet dat we het zouden moeten kunnen. Op dat podium belanden. Onder die mooie bogen. Met zoveel publiek.

En dat alleen al. Dat gevoel. Een gevoel dat ik gisteren eigenlijk pas voor het eerst had. Dat maakte het tot een onvergetelijk concert.

Misschien moet ik tot de conclusie komen dat ik vaker naar concerten moet die fronsenswaardig zijn.

De oude reacties op dit stukje kun je hier lezen. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

25 september 2005 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?