De fondue-avond, of hoe behaagziek kun je zijn?

Linklijstjes vernieuwen is een lastige zaak. Het is als met feestjes en het daarbij behorende uitnodigingenbeleid. Ik hou er helemaal niet van om te moeten nadenken over wie wel en wie niet welkom is. Laat iedereen maar komen. Huis vol? Jammer. Dan maar stapelen. Ik ga écht niet beslissen dat Pietje niet mag komen. Zeker niet als Pietje toch wel van Jaapje hoort dat er een feestje is.

Ik wil mensen niet beledigen, niet op de tenen trappen, tenzij hard nodig of in geval van een heel stom iemand. Dan doe ik het graag. Maar wel rechtstreeks. Niet van: ik praat altijd heel leuk en lief met je en nu ga ik je lekker niet uitnodigen voor mijn feestje. Ik word zenuwachtig als ik zo’n die-wel-en-die niet-beleid moet ontwikkelen

Toen ik ging scheiden, riep ik daarom heel hard tegen iedereen: kies niet. Denk er in godsnaam niet te veel over na. Nodig ons allebei uit. Die wel, die niet, en wat vindt díé er dan van? Allemaal onzin.

Zo ook met die linkjes. Als mijn handen het toelaten, lees ik tientallen weblogs per dag. Afhankelijk van de toestand van diezelfde handen reageer ik op evenzoveel weblogs. En toch zijn die webloggers niet allemaal uitgenodigd voor mijn feestje. Ik wilde een linklijstje met alleen de allerleukste, allermooiste en allerorigineelste weblogs uit mijn favorietenlijstje. Zie het maar als een fondue-avond vs. een groot tuinfeest. Bij mij wordt op het Zijpad voorlopig alleen nog gefondued. Dat betekent dat bepaalde sites uit het zijpadenstelsel verdwenen zijn en mogelijk een paar mensen daardoor het gevoel hebben een heel leuk feestje te missen. En daar word ik dan weer zenuwachtig van.

Vandaar en daarom dit stukje.

De oude reacties op dit stukje zijn helaas achtergebleven op mijn vroegere site. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

9 september 2005 | Geen reacties

«

»

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?